Kort fortalt er MOT en organisation, som arbejder for og med unge ud fra et mål om at bidrage til robuste og trygge ungdomsmiljøer. Læs mere på https://motdanmark.dk

Jeg har tidligere løst mindre opgaver for MOT Danmark og kender personerne bag den danske del af organisationen, som hvert år uddeler et antal priser i forbindelse med deres årlige samling. Hidtil har det været traditionelle pokaler med inskription. Jeg mente, at MOTs ambassadører, ildsjæle m.fl. fortjente noget unikt for deres unikke indsats og foreslog for et års tid siden, at jeg skitserede et forslag til en MOT-skulptur.
Med inspiration fra en engageret og positiv sparring fra MOT Danmark tegnede jeg skulpturen Ræk mig din hånd, der foruden logoet rummer filosofien bag MOT. I min billedtolkning. Og i pulverlakeret stål. 

På MOT-skulpturen er der en stige. Det er et godt symbol og et meget praktisk redskab, når man vil videre/op – trin for trin, et lille skridt ad gangen. Det handler naturligvis om MOD. Ægte mod er at hjælpe andre. Ved at række hånden ud eller støtte og skabe tryghed (holde stigen) så andre trin for trin kan komme lidt videre, komme lidt tættere på solen og stjernerne. Og blive en del af fællesskabet. Når man føler sig lidt utryg, så betyder det alt, når nogen siger: ”Ræk mig din hånd!” Derfor er det også skulpturens titel.

Læs artikel på LinkedIn her